با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید
به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين
وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد
و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
ابزار Transform اینکه تصویر شما همواره اندازه و شکل مورد نظرتان را داشته باشد ، در فتوشاپ به طور گسترده مورد نیاز واقع می شود.هنگام کپی کردن تصویری بر روی تصویر دیگر ، معمولا بزرگ یا کوچک بودن آن ضرروی می باشدحتی ممکن است لازم باشد کمی آن را در جهت اقی بکشید و یا حتی کج بودن برج پیزا را صاف کنید .همچنین ممکن است نیم رخ سمت چپ صورت فردی را به نیم رخ سمت راست تبدیل و یا موضوعی را وارونه کنید. فقط با استفاده از چند دستور و چند کلیک ساده ماوس می توانید تمام این کارها و حتی کارهای بیشتری را انجام دهید. در این درس تمام کارهای گفته شده را به شما توضیح می دهم .
تغییر اندازه ناحیه انتخابی شما می توانید اندازه موضوع انتخاب شده تغییر دهید.برای انجام اینکار ابتدا باید موضوع مورد نظر یا بخشی از تصویر که باید اندازه آن تغییر داده شود را در حالت انتخاب شده قرار دهید .برای انتخاب می توانید از هر کدام از ابزارهای انتخاب که مناسب تشخیص می دهید استفاده کنید. پس از ناحیه انتخاب ناحیه ، فرمان Edit>Transform>Scale را اجرا نمایید. با اینکار پنجره ای پیرامون ناحیه انتخاب شده ایجاد می شود .
یکی از بهترین و پرکاربردترین ابزار ها در نرم افزار فتوشاپ Brush می باشد . ابزاری که با قلم هایی که در اختیار طراح قرار میدهد کار را بسیار بسیار آسان می کند . در این بخش طریقه ایجاد کردن یک قلم و کاربا Brush را کامل توضیح می دهیم .برای شروع ابتدا فتوشاپ را باز کنید سپس ...
1. بر روی آیکون Brush کلیک کرده یا شورتکات آن که حرف B می باشد از روی صفحه کلید بفشارید تا انتخاب شود .
برش تصویر (Crop) برش از اصلاحات هنری است که به بریدن بخش های ناخواسته تصویر و نگه داشتن قسمت مورد نظر اطلاق می گردد. در فتوشاپ با ابزارهای مختلفی می توانید یک قسمت از تصویر را انتخاب و به تصویر دیگرانتقال دهید.اما اصلی ترین ابزار برای برش تصویر ابزار Crop می باشد که می خواهیم در این درس به طور کامل برای شما توضیح دهیم . ابزار Crop در شکل زیر نشان داده شده است .
انتقال یا کپی ناحیه انتخاب شده یکی از پر کاربرد ترین یا به نحوی اصلی ترین ابزار در نرم افزار طراحی فتوشاپ ، Move Tool بوده که در ادامه به توضیح و کاربرد آن اشاره خواهم کرد.کلید میانبر Move Tool حرف V می باشد . برای درک بهتر، یک عکس در فتوشاپ باز کنید ، حال با ابزار انتقال تصویر را به طرف های مختلف حرکت دهید یا می توانید یک ناحیه را Select کرده ، سپس آن را توسط ابزار Move که در شکل زیر نشان داده شده است به موقعیت دیگری انتقال داد .
ابزار انتخاب Magic Wand با سومین بخش از ابزارهای انتخاب در فتوشاپ در خدمت شما هستیم. ابزار Magic Wand یکی دیگر از ابزارهای انتخاب می باشد .ابزار Magic Wand بر اساس مقادیر رنگ ، ناحیه ای را انتخاب می کند . به عبارت دیگر ابزار Magic Wand پیکسل های مجاوری که رنگ مشابهی دارند را انتخاب می کند . تولرانس در نوار Option میزان دقت را نشان می دهد،به شکل زیر توجه کنید :
ابزار انتخاب Lasso همانطورکه در بخش اول ملاحضه کردید ابزارهای Marquee برای انتخاب ناحیه ای منظم بکار می روند.گاهی مواردی پیش می آید که میخواهید ناحیه ای غیر منظم را انتخاب کنید ، برای مثال می خواهید فردی را از بین افزار در یک تصویر انتخاب کنید. برای این منظور از ابزارهای دیگری استفاده می شود.ابزارهای Lasso در شکل زیر نشان داده شده است .
برای انتخاب بخشی از تصویر روشهای مختلفی وجود دارد .علت ارائه ابزارهای انتخاب مختلف، این است که ممکن است بخواهید در شرایط مختلف ، با استفاده از روشهای مختلف ، قسمتی از تصویر را انتخاب کنید.ابزارهای انتخاب در فتوشاپ ، امکان انتخاب تمام قسمتهای تصویر ، بخشی از آن و یا حتی یک پیکسل تنها از تصویر امکان پذیر می سازد. ابزارهای انتخاب در فتوشاپ در شکل زیر نمایش داده شده است .
همانطور که میدانید Actionها بخشی ازنرم افزار طراحی فتوشاپ هستند که میتوانند دستورات به کار رفته در محیط برنامه را ضبط کنند تا دفعات بعد بتوان به راحتی از آنها استفاده کرد . Action های پیش فرض نرم افزار بسیار کاربردی و قابل استفاده می باشد اما در بعضی از موارد نیاز به ساخت Action هایی با امکانات دیگر داریم . به این نکته دقت داشته باشید که برخی اعمال ویرایشی وجود دارند که ممکن است در داخل Actionها به درستی کار نکند.برای فعال کردن پنل Actions در نوار ابزار بالای صفحه منوی Window را انتخاب و از لیست باز شده بر روی گزینه Actions کلیک کنید تا پالت فعال شود .
یکی از پر کاربردترین ابزار که در بیشتر آموزش ها نیز استفاده می شود ، اندازه گیری و مشخص کردن سایز یک تصویر جزم ملزمات طراحی می باشد . زمانیکه شما قصد طراحی یک کارت ویزیت یا یک بنر را داشته باشید همانطور که می دانید باید از هر طرف طرح در دست ساخت با ابزار خط کش یک خط به طرف داخل ترسیم کنید و آن را خط برش فرض کرده وطرح خود را در کادر ترسیم شده دنبال کنید . بسیار خوب وقت شما را بیشتر از این نمی گیرم و شما را با ابزار Ruler آشنا می کنم .
1. فتوشاپ را باز کرده و یک صفحه با ابعاد دلخواه ایجاد کنید .
درود و سلام به همه کاربران محتم و دوست داشتنی سایت!!! امروز با آموزش دو ابزار Paint و Gradient tool در خدمتتون هستیم . کار با این دو ابزار تقریبا یکسان است فرقی که وجود دارد این است که ابزار Gradient دارای طیف رنگی می باشد یعنی شما می توانید چند رنگ را با هم در یک مسیر قرار داده و در قسمت مشخص شده از آن استفاده کنید اما این قابلیت در ابزار Paint وجود ندارد . برای اینکه بهتر متوجه شوید به تصاویر زیر دقت کنید .
در قسمت اول آموزش ، نرم افزار فتوشاپ و کاربرد آن در طراحی را برای شما بازدید کنندگان عزیز به طور کامل توضیح دادیم، در این قسمت سعی داریم به معرفی و آموزش مهمترین قسمت نرم افزار یعنی جعبه ابزار آن بپردازیم .کلیه تصاویری که برای معرفی ابزار و کاربرد آن در زیر توضیح داده ایم طبق استاندارد شرکت ادوبی می باشد، تا در درس های بعدی که می خواهیداز ابزارها برای طراحی استفاده کنید ، راحت تر و با انتخاب درست از آنها بهره ببرید.در قسمت های مختلف سعی کرده ایم از توضیح اضافی پرهیز کرده تا شما در هنگام تمرینات دچار خستگی و دلزدگی نشوید.برای شروع فتوشاپ CS4 را باز کنید . در قسمت چپ جعبه ابزار فتوشاپ را می بینید که می خواهیم با توجه به قسمت بندیهایی که در زیر مشخص کرده ایم ، کاربرد آنها را توضیح دهیم .
مدل HSB مدل رنگ HSB سه مشخصه اساسی از رنگ را توضیح میدهد : Hue : عبارت است از رنگ منعکس شده یا انتقال داده شده از یک موضوع . این رنگ از طریق موقعیتش بر روی دایره رنگها
اندازه گیری می شودو با یک درجه بین 0 تا 360 درجه نشان داده می شود. Saturation : این موضوع بعضی وقت ها کروما (chroma) نامیده می شود و عبارت است از شدت یا خلوص یک رنگ .
اشباع (saturation) با مقدار خاکستری موجود در hue مشخص می گردد و بر حسب درصد از 5% (خاکستری) تا
100%(اشباع کامل)اندازه گیری می شود.در دایره استاندارد رنگها، اشباع از مرکز دایره تا لبه افزایش پیدا میکند . Brightness : این موضوع روشنایی یا تیرگی رنگ را نشان میدهد و معمولا بر حسب درصد از 0% (سیاه) تا 100% (سفید)